Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Mercedes üretimde insansı robotları test ediyor

Ana Sayfa » Teknoloji » Mercedes üretimde insansı robotları test ediyor
Mercedes üretimde insansı robotları test ediyor

Mercedes-Benz, otomotiv endüstrisinde insan benzeri robotların “düşük beceriye sahip, fiziksel olarak zorlayıcı, manuel işler”de nasıl kullanılabileceğini test eden en son otomobil şirketi oldu. Robotik şirketi Apptronik, cuma günü yaptığı açıklamada, Mercedes ile Apptronik’in 72,5 kilogram ağırlığındaki iki ayaklı robotu Apollo gibi “ileri düzey robotik” kullanımını pilot olarak deneme konusunda ticari bir anlaşma yaptığını duyurdu. Bu haber, BMW’nin ocak ayında benzer bir pilot programı duyurmasının ardından geldi.

Apptronik’e göre, Mercedes; Apollo’nun insan üretim hattı çalışanlarına parça kontrolü yapma ve parçaları teslim etme gibi kullanım durumlarını araştırıyor. Şirketler, anlaşma dahilinde bulunan veya denenen Apollo robotlarının sayısı hakkında herhangi bir rakam açıklamadı.

Apptronik, insansı robotların, araç üreticilerine mevcut tesislerini yeniden tasarlamak zorunda kalmadan üretim görevlerini otomatikleştirmeye başlamalarını sağlayabileceğini belirtiyor. Şirket, yaklaşımının “fiziksel olarak talepkar, tekrarlayan ve sıkıcı görevleri otomatikleştirmeye” odaklandığını ifade ediyor. Bu tür işler için güvenilir çalışan bulmanın giderek zorlaştığı belirtiliyor.

Financial Times’a göre Mercedes, Macaristan’daki bir fabrikada belirtilmeyen sayıda Apollo robotu ile denemelere başladı. Ülke, işçilerin Batı Avrupa’ya göç etmesiyle birkaç yıldır işgücü sıkıntısı yaşamakta, Audi ve Mercedes her ikisi de 2016 yılında işgücü arzı konusunda endişelerini dile getirmişti.

Mercedes’in üretim şefi Jörg Burzer, “Bu, yeni bir sınır ve hem robotik hem de otomotiv üretimi için potansiyeli anlamak istiyoruz.” dedi. Düşük beceriye sahip, tekrarlayan ve fiziksel olarak talepkar işlerde işgücü açıklarını doldurmak ve hattaki yüksek becerili takım üyelerimizi dünyanın en arzulanan arabalarını inşa etmek için serbest bırakmak hedefler arasında yer alıyor.

Apollo, 1,73 metre boyunda ve Apptronik, robotun 25 kilograma kadar nesneleri kaldırabileceğini iddia ediyor. Robotun “yüzü” sevimli bir şekilde aptalca görünse de, form faktörü Tesla’nın Optimus robotu ya da BMW’nin Güney Carolina üretim tesisinde denediği Figure 01 robotları gibi diğer insan benzeri robotlardan çok da farklı değil. Agility Robotics’in “Digit” gibi diğer iki ayaklı robotlar da Amazon’un ABD depolarında pilot olarak test ediliyor.

Apollo ile üretimde önemli aşamalar kaydedilebilir

Mercedes ve Apptronik arasındaki bu iş birliği, otomotiv üretim süreçlerinde insan benzeri robotların potansiyelini ortaya koyuyor. Apollo’nun deneyimi, sadece üretim hattında verimliliği artırmakla kalmayıp, aynı zamanda zorlu fiziksel işlerde insan çalışanları rahatlatarak onların daha stratejik ve beceri gerektiren işlere odaklanmalarını sağlayabilir. Bu yenilikçi yaklaşım, otomotiv endüstrisinde işgücü sıkıntısına karşı sürdürülebilir bir çözüm sunarken, aynı zamanda üretim kalitesini ve verimliliğini artırma potansiyeline sahip.

Mercedes’in Macaristan’daki fabrikasında başlattığı Apollo robotu denemeleri, teknolojinin sadece işgücü açığını doldurmakla kalmayıp, aynı zamanda otomotiv üretiminin geleceğini nasıl şekillendirebileceğini de gösteriyor. Bu, endüstrinin dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir adımı temsil ediyor ve Mercedes gibi öncü şirketlerin bu yeni teknolojilere nasıl öncülük ettiğini ortaya koyuyor.

Mercedes üretimde insansı robotları test ediyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER

RASTGELE İÇERİKLER

Google Meet güncellemesi yeni arayüz getiriyor Oyun ve Teknoloji Dünyasının Güncel Noktası X yasadışı boykot suçlamasıyla reklamverenleri dava etti Google Fotoğraflar’dan iCloud’a geçiş yapmak artık daha kolay olacak Galaxy Watch Ultra ve Galaxy Watch 7 özellikleri Apple’ın ince cihaz döneminde OLED iPad Pro sadece başlangıç

FACEBOOK'TA BİZ

TemaFabrika

Hoşgeldiniz

Eski Kafa Herkes Burada - Tüm Hakları Saklıdır